Dans je vrij van pijn

 

Als je last hebt van chronische pijnen, vermindert langzaam maar zeker je bewegen en daarmee je leven. Voor veel mensen met artrose, reuma, fibromyalgie of onbegrepen pijnklachten is bewegen geassocieerd geraakt met pijn, ongemak en beperkingen. Het lichaam en het bewegen als het ware vijand is geworden. Daarmee vervreemdt men ongewild ook van zichzelf.

Muziek komt bij je binnen en raakt je, roept iets op, een behoefte om je te uiten, nodigt uit om stil te staan bij jezelf en te luisteren en te ervaren waar je geraakt wordt. Het zet iets in beweging.
Dans is een hele mooie manier om die beweging naar buiten te brengen. Een uitingsvorm van levensenergie of emoties en maakt vaak je (denk)hoofd leeg, waardoor je je weer opgefrist voelt door nieuwe impulsen.

Spontaan en rustig bewegen op muziek daagt je uit om je coördinatie en souplesse terug te vinden. Als je die beweging afwisselt met ontspannen, op de muziek, kun je de juiste balans vinden die bij je past en die je meer bij jezelf brengt.

Dans je vrij van pijn is een nieuw opgezette cursus vanuit dansante fysiotherapie. (PsychFysio)

Je leert weer plezier hebben in bewegen, leert weer gevarieerd bewegen, ook als er pijn is

De groep wordt ervaren als ondersteunende manier van het hervinden van plezier in bewegen

De docent neemt je mee in nieuwe ervaringen, die je op je eigen manier mag onderzoeken en beleven op de muziek. Je leert nieuwe ruimtes en verbindingen in jezelf en in relatie tot je omgeving kennen.

Kan je vrijer bewegen van pijn dan kan je coördinatie, souplesse, kracht, evenwicht, uithoudingsvermogen, expressie en ontspanning in een nieuw licht zetten.
Door je vrijer te bewegen in je dagelijks leven, kan je ook adequater omgaan met grenzen en energie en kan je bewuster omgaan met spanning en ontspanning.

 

 

 

Fysio Dynamic Zutphen

Bezoek adres:

Fysiotherapiepraktijk Meijer
Schoolplein 1
7231 GN Warnsveld

Bezoek adres Arnhem:

Middachtensingel 139
6825HK Arnhem

Aquamareyn
Prins Bernhardlaan 10a
7204 AM Zutphen

Telfoon:
0613910920
E-mail: info@fysiodynamiczutphen.nl

Openingstijden

 

Maandag
08.00-18.00
warnsveld
Dinsdag
08.00-20.30
zutphen
Woensdag
8.00-18.00
Anhem/Velp
Donderdag
08.00-18.00
zutphen
Vrijdag
08.00-18.00
Arnhem/Velp
Zaterdag
08.00-13.00
zutphen
Zondag
gesloten

 

 

Perfect Body Fitness

 

Pefect Body Fitness is een sportcentrum gevestigt aan de Van Hallstraat 30. Het centrum heeft een moderne en goed uitgerust fitnessruimte, een ruim opgezette aerobics- en spinningzaal, zonnebanken en sauna.

tmp6E70
Perfect body fitness werkt met een enthousiast en gedreven team en wordt geleid door de eigenaren Petra en Dick de Groot.

We streven naar een nauwe samenwerking met het team van Perfect Body. Zodat we de leden en patienten goed kunnen begeleiden en informeren. De fysiotherapeuten hebben de beschikking over de faciliteiten welke het sportcentrum bied. Binnen het sportcentrum is een afgesloten behandelkamer beschikbaar waar de fysiotherapeuten behandelen op de behandelbank.

Wanneer u een afspraak wilt maken met één van de fysiotherapeuten hoeft u geen lid te zijn van Perfect Body Fitness.