Mobilizing Awareness®

Mobilizing Awareness is een therapie dat als doel heeft om bewegingsvrijheid van het lichaam terug te krijgen via bewust bewegen(sensomotorische reëducatie).Dit kan bijvoorbeeld door middel van:

  • Pandiculeren: samen met de therapeut bewust bewegen(het geleid actief bewegen met lichte weerstand), zorgt voor een goede aanvulling op de actieve oefentherapie
  • Daily Catstretch: een dagelijks oefenprogramma.
  • Somatc Condition: bewegingsprogramma gericht op liggen, zitten, staan , lopen.

Het is een totaaltherapie, zowel fysiek als mentaal, welke pijnvrij en rustig is. 

Door ons drukke bestaan, door pijn, blessures of spanning kan het natuurlijke bewegingspatroon dat je je als kind hebt aangeleerd worden verstoord en leiden tot, vaak onbewuste, aanpassingen in je bewegingsgedrag. Soms herstellen deze aanpassingen niet vanzelf als de pijn of spanning weg is. 

Met Mobilizing Awareness® leer je opnieuw bewust te worden van de manier waarop je beweegt en wat de effecten zijn van kleine veranderingen in je bewegingspatroon. De verbindingen tussen hersenen en spieren worden opnieuw ‘wakker geschud’, waardoor het lichaamsgevoel verbetert en je leert teruggaan naar ontspannen, efficiënt bewegen en ademen. 

Mobilizing Awareness® is ontwikkeld door Servaas Mes en is gebaseerd op het werk van Matthias Alexander, Moshe Feldenkrais en Thomas Hanna. Het is een eenvoudige behandelmethode, die zich kenmerkt door rustige oefeningen. Het accent ligt op het bewust voelen van het lichaam voor, tijdens en na bewegingen gecombineerd met ademhaling.

Je lichaamshouding, bewegingspatronen, ademhaling en emoties veranderen. Dit leidt tot een algehele verbetering van het lichamelijk welzijn. Je kunt het effect van deze verandering tijdens de behandeling merken. Vervolgens leer hoe je dit kunt gebruiken in je dagelijks leven, bijvoorbeeld tijdens zitten, staan en lopen. 

Wat doet Mobilizing Awareness voor jou:

  • het geeft je meer plezier in bewegen
  • het laat je meer bewegingsmogelijkheden ervaren
  • het vergroot je lichaamsbewustzijn
  • het verbetert je coördinatie en balans
  • het vergroot je mogelijkheden in ontspannen
  • het laat je in het NU bewegen
  • het leert je makkelijker los laten

Fysio Dynamic Zutphen

Bezoek adres:

Fysiotherapiepraktijk Meijer
Schoolplein 1
7231 GN Warnsveld

Bezoek adres Arnhem:

Middachtensingel 139
6825HK Arnhem

Aquamareyn
Prins Bernhardlaan 10a
7204 AM Zutphen

Telfoon:
0613910920
E-mail: info@fysiodynamiczutphen.nl

Openingstijden

 

Maandag
08.00-18.00
warnsveld
Dinsdag
08.00-20.30
zutphen
Woensdag
8.00-18.00
Anhem/Velp
Donderdag
08.00-18.00
zutphen
Zaterdag
08.00-13.00
zutphen
Zondag
gesloten